Voorbeelden online jaarverslag

Kun je stakeholders boeien met verhalen achter de cijfers? Jazeker, met een digitaal jaarverslag combineer je tekst, beeld, video en animaties. Dat levert je meer interactie en engagement op. Team Digital Minds helpt je met de opzet, contentcreatie en verzending. Kortom, een one-stop-shop.

Digitaal jaarverslag biedt kansen

Het statische papieren jaarverslag omtoveren tot interactief, responsive online magazine? Dat biedt kansen! Voor jouw organisatie én voor de lezer. Een dynamisch verslag met veel beeld, mooie filmpjes en een prettige navigatie is leuk om te lezen. En als je het slim aanpakt, slaat de lezer zelfs de puur beleidsmatige zaken niet over.

Gelaagd aanbieden van informatie

De vluchtig geïnteresseerde lezer ‘bladert’ het online verslag alleen horizontaal door. Lezers die meer willen weten scrollen naar beneden op de pagina. En voor meer diepgaande informatie of video’s gebruik je slimme pop-ups. Het gelaagd aanbieden van informatie, zoals we dit noemen, verhoogt de leesbaarheid ervan. Of de lezer nu oppervlakkig of sterk geïnteresseerd is, elke groep lezers vindt de informatie op zijn/of haar niveau.

Geavanceerde beveiligingsopties

Natuurlijk wil je niet dat ongenodigden meelezen. Content die bedoeld is voor stakeholders moet niet voor iedereen te zien zijn. Daarom kun je kiezen voor deze beveiligingsopties:

  • Jaarverslag alleen leesbaar via gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Content wordt niet geïndexeerd door Google en verschijnt niet in de zoekresultaten.
  • Aparte edities voor verschillende interne stakeholders.
  • Offline lezen mogelijk
  • Whitelisten van IP-adressen

Aan de slag met een online jaarverslag?

Laten we kijken hoe we jouw jaarverslag kunnen digitaliseren? Maak een vrijblijvende afspraak. 

Voorbeelden van succesvolle jaarverslagen

Viva! Jaarverslag​

Viva! 1
Viva! 3
Viva! 2

Viva! Jaarverslag​

ViVa! Zorggroep maakt jaarlijks een publieksverslag om duidelijk te maken wat er is gebeurd en waar de organisatie naartoe gaat. Ons team maakte een kort verslag dat goed laat zien waar de organisatie voor staat. Compleet met beelden van ‘echte’ bewoners en medewerkers.

Dijklander ziekenhuis​

Dijklander cover
DLZ 2
DLZ 3

Jaarverslag Dijklander ziekenhuis

Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar patiënten zich thuisvoelen. Met vier locaties en roots in de regio’s Waterland en West-Friesland, biedt het ziekenshuis zorg aan alle inwoners. Als opleidingsziekenhuis is het delen van kennis en ervaring belangrijk. Dat zie je terug in het jaarverslag.

 

Schouders eronder

Schouders eronder 1.2
Schouders eronder 2
Schouders eronder 3

Themamagazine Schouders Eronder

Schouders Eronder is een samenwerkings-verband tussen Divosa, Landelijke

Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG. De organisatie wil de professionals in de schuldhulpverlening faciliteren  en bijdragen aan het vergroten en verstevigen van hun vakmanschap.

 

De laatste themakrant is een goedbekeken digitaal magazine geworden vol interviews met professionals in de schuldhulpverlening.

 

VGWM verslag​

VGWM verslag
Forbo-VGWM-verslag2
Forbo-VGWM-verslag3

VGWM verslag

Forbo Flooring staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Dat komt onder andere tot uitdrukking in het VGWM-verslag. Daarin laat het bedrijf haar stakeholders jaarlijks de prestaties zien op het gebied van veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. Wij coördineren al vier jaar op rij de productie, interviewen medewerkers, doen de eindredactie en bedenken het design voor het verslag.

 

Jaarmagazine Arkin​

Jaarverslag-Arkin1
Jaarverslag-Arkin3
Jaarverslag-Arkin2

Jaarmagazine Arkin​

Arkin is een grote ggz-instelling in Amsterdam en biedt de meest kwetsbaren in de maatschappij gespecialiseerde ggz-kennis. Stakeholders ontvangen jaarlijks een jaarverslag waarin verantwoording wordt afgelegd over de resultaten.

 

In het jaarmagazine is aandacht voor de speerpunten van beleid en worden kernactiviteiten verder uitgediept. Aantrekkelijk vormgegeven met veel (bewegend) beeld. Dat vertaalt zich in een mooie waardering.

 

Jaarmagazine Vetclass​

online-magazine-vetclass1
online-magazine-vetclass2
online-magazine-vetclass3

Jaarmagazine Vetclass

Boehringer Ingelheim vindt nascholing voor dierenartsen belangrijk. Om dit te faciliteren is de website vetclass.nl opgezet. Deze website met webinars bestond 1 jaar.

Wij maakten een online magazine waarin de highlights uit dat jaar worden belicht.

Verder praten of kennismaken?

Benieuwd waar Digital Minds je mee kan helpen? Maak direct een belafspraak!
  • Geheel vrijblijvend
  • Als je wilt de volgende werkdag al contact
  • Al je vragen, doelen en uitdagingen komen aan bod