Indruk maken op potentiële medewerkers?

Deze musthave content op je Werken bij-pagina doet het goed

Hoe val je op tussen de grappigste inhakers, leukste story’s, mooiste beelden en meest aangrijpende verhalen? Het draait natuurlijk om het regelmatig plaatsen van relevante content. Wij helpen je de wensen van je doelgroep te doorgronden. En sluiten aan met waardevolle content. Maar daarmee ben je er niet. Voor een optimaal resultaat kies je de kanalen waar je publiek zit.

Valt het niet mee om de juiste mensen aan je zorgorganisatie of onderwijsinstelling te verbinden? Stoei je met vacatureteksten, maar levert het tot nu toe nog geen passend personeel op? Kijk dan eens verder dan de vacature. Met relevante content trigger je mensen om bij je te komen werken. Geen garanties, wel een andere kijk op werving & selectie. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

 

Je hebt inmiddels al een aantal vacatures online gezet. Het resultaat valt regelmatig tegen. Je vindt niet de juiste mensen, de sollicitanten haken af tijdens het sollicitatieproces, of de match is gewoon niet goed. Met goede, relevante content kun je meer context bieden voor mensen die naar werk zoeken. Je geeft daarmee antwoord op de vraag: bij wat voor organisatie kom ik terecht? Hoe werken ze hier en wat wordt er van mij verwacht? Je begint daarvoor bij een slim ingerichte ‘Werken bij-pagina’.

 

Misschien ken je ze wel. Omdat je zelf ook weleens rondsnuffelt naar een nieuwe functie, of omdat je als communicatie- of HR-professional worstelt met het bereiken van de juiste mensen voor die leuke functies in jouw organisatie. Een werken bij-pagina is in deze tijd van personeelstekorten een musthave voor iedere werkgever die zichzelf serieus neemt. Want met alleen een simpele vacaturetekst kom je niet meer weg.

7 tips om draagvlak te krijgen voor content marketing-grijs

1

Video als sfeermaker

Het kost tijd, het kost geld. Maar meer dan met statische afbeeldingen, kun je met een video de sfeer binnen jouw organisatie neerzetten. Is het een hectische omgeving, waarbij je bijvoorbeeld van bed naar bed rent. Dan moet de video dit uitstralen. Zit je bij deze instelling veel in de auto, dan neem je dat mee in de film. Met een paar korte, maar passende clips kom je al een heel eind voor de eerste indruk.

2

Mindblowing vacatureteksten

Met ‘Wij zoeken een enthousiaste collega’ trek je tegenwoordig de aandacht niet meer. Wees creatief én helder. Vermijd clichés en toon een beetje lef. Doe het vooral eens anders dan de vorige keer. Want een ding weet je zeker: dat heeft niet voldoende gewerkt. Begin altijd met wat het oplevert voor de sollicitant. Speel in op zijn of haar vragen en gevoel. Het geneuzel over jouw normen en waarden, komt later wel. Of niet 😉

3

Mensen houden van mensen

Mensen willen graag bij een groep leuke andere mensen horen. Laat dus veel mensen aan het woord op de Werken bij-pagina. Wat beweegt hen om bij jouw organisatie te werken, waarom staan zij elke dag vroeg op om aan het werk te gaan? Korte testimonials helpen een werkzoekende een goed beeld te geven van de werkomgeving. Tekst kan, foto’s moeten én video’s zijn natuurlijk een pré.

4

Kernwaarden

Daar zijn ze dan. De kernwaarden van jouw organisatie en wat ze betekenen voor de nieuwe medewerker? Zorg dat het concrete waarden zijn, waar je sollicitant een gevoel of beeld bij heeft. Dat kan bijvoorbeeld door het met een voorbeeld uit te leggen. Verwar dit trouwens niet met de geschiedenis van jouw organisatie. In deze fase van triggeren van mensen is dat vaak niet relevant.

5

Sollicitatieproces in handige stappen

Brief schrijven? Motivatie uploaden? CV sturen? Wat verwacht je van een sollicitant en hoe ga je om met een reactie? Door de sollicitatieprocedure stap voor stap toe te lichten, staat niemand voor verrassingen. Zorg dat deze procedure ook overeenkomt met de werkelijkheid. Zeg je dat je sowieso reageert, zorg dat dat dan ook gebeurt. Met deze pagina wil je nú mensen aan je verbinden, maar in de toekomst ook.

6

Lage drempel: bereikbaarheid formulier, whatsapp etc.

Zorg altijd voor een zo laag mogelijke drempel. Ook voor een sollicitant om contact op te nemen. Kan dat telefonisch? Of via WhatsApp? Plaats het juiste nummer of mailadres erbij. En het liefst ook de naam en foto van degene die hij of zij gaat bellen/appen/mailen. Zo geef je de sollicitant keuzevrijheid én een menselijk gevoel.
Slimme arbeidsmarktcommunicatie gaat verder dan een Werken bij-pagina optuigen. Wil je weten hoe en welke content je kunt inzetten om mensen aan je organisatie in de zorg of het onderwijs aan je te verbinden? Je weet ons te vinden!

Ik help je graag verder

Benieuwd waar Digital Minds je mee kan helpen? Maak direct een belafspraak!
  • Geheel vrijblijvend
  • Als je wilt de volgende werkdag al contact
  • Al je vragen, doelen en uitdagingen komen aan bod