Tim Kamp Digital Minds

Stage@digital-minds | Tim Kamp

Tim Kamp Digital Minds

“Van zelf iets uitproberen leer ik meer dan van een trucje toepassen”

Digital Minds geeft studenten de kans en ruimte om ons vak te doorgronden. Tim Kamp zag een kans om zijn kennis van online marketing in praktijk te brengen en greep die met beide handen aan. Zoals hij eigenlijk alles met 100% inzet aanpakt. Deze leergierige student Sport, Management & Ondernemen zet online campagnes maakt workflows én schrijft blogs. Houdt hij nog tijd over voor zijn stage-onderzoek? 

 

Tim: “Als ik aan Digital Minds denk, dan komen vooral de woorden knus, gezellig en serieus naar boven. Bij ‘kantoor’ had ik altijd een idee van een groot pand op een bedrijventerrein. Hier fiets ik door een woonwijk en stap via de blauwe deur direct op de werkvloer. Dat was de eerste keer wel even wennen. Maar na een warm welkom, voelde ik me hier vanaf dag een op mijn plek.

Naast de prettige werksfeer wordt hier namelijk ook hard gewerkt. Voor serieuze klanten. Dat is direct het grootste verschil met vorige stages. Hier krijg ik de vrijheid om zelf iets uit te proberen. Ook voor échte klanten. Dat zorgt ervoor dat je je extra verantwoordelijk voelt. 

Naast de prettige werksfeer wordt hier namelijk ook hard gewerkt. Voor serieuze klanten. Dat is direct het grootste verschil met vorige stages. Hier krijg ik de vrijheid om zelf iets uit te proberen. Ook voor échte klanten. Dat zorgt ervoor dat je je extra verantwoordelijk voelt. Gelukkig is er ruimte om na je eerste poging te sparren met collega’s. Daar leer je meer van dan ‘iets volgens het boekje doen’. Soms loop ik tegen mijn valkuil aan dat ik té veel hooi op mijn vork neem. Ik moet nog leren inschatten hoe lang ik ergens mee bezig ben. Een ander leerpunt is het analyseren van campagnes. Opzetten lukt al goed, nu nog uitvinden wat je dan moet doen als de advertentie niet voldoende oplevert.

Thuiswerken en op kantoor is voor mij ook een fijne combinatie. Thuis kan ik bijvoorbeeld social posts inplannen. De klussen waar ik hulp bij nodig heb, bewaar ik voor op kantoor. Door de vrijheid die ik hier heb gekregen, is mijn stage eigenlijk al geslaagd. Alles wat ik nu nog leer is mooi meegenomen. Maar ik hoop vooral dat mijn collega’s echt iets hebben aan mijn onderzoek waar ik tussen de bedrijven door aan werk.”