Duurzame samenwerkingspartner Mireille Wijnker

Duurzame samen­werkings­partner

Mireille Wijnker

Mireille Wijnker: “Ik ben graag met 10 dingen tegelijk bezig”

Onze buitenboordmotor, zo noemen we Mireille weleens gekscherend. Omdat ze ons als partner van Digital Minds regelmatig een contentklus uit handen neemt via Tekstbureau MWords. Geen deadline is haar te gek, een handige eigenschap voor een contentspecialist. Maar wat nog mooier is, ze denkt mee over de strategie van DM op onze kwartaalbijeenkomsten. Zo werken we aan een duurzame samenwerking. 

Aan de hand van een paar sprekende jeukwoorden, leer je Mireille nog beter kennen.

Mireille, wat heb jij eigenlijk met jeukwoorden?

“Alle boeken van Japke-d. Bouma staan bij mij in de kast, omdat het lekker leest. Ik vind daar als tekstschrijver natuurlijk ook wel iets van. Het gaat bij mij vaak jeuken als onnodig Engels wordt gebruikt. Schrijf gewoon Nederlands. Hoezo is het belangrijk ‘commitment’ van het team te hebben? Er is niks mis met draagvlak of betrokkenheid. Het is overigens niet zo dat ik daar regelmatig mensen op wijs, of dat ik me er druk om maak. Zonde van mijn kostbare tijd.”

Hoe duurzaam ben jij?

“Ik investeer graag in langetermijnrelaties. Werk gerelateerd, maar ook privé. Als je eenmaal iets hebt opgebouwd samen, dan moet je dat niet laten versloffen, vind ik. Maar doel je op duurzaamheid in de zin van Warmetruiendag, dan scoor ik helaas niet zo hoog. De laatste zomerdag gaat hier in huis de kachel aan, ik heb het namelijk al-tijd koud. Afvalscheiden doe ik wel, hoor, en ik ben absoluut tegen voedselverspilling. Maar in de kringloopwinkel zul je mij niet tegenkomen. Ik ben me ervan bewust dat ik nog wel wat stappen kan maken op dit vlak.”

Ik krijg regelmatig van mensen te horen dat ik een evenwichtig persoon ben. Niet uitgesproken enthousiast, maar ook niet negatief. In balans dus!

Mireille Wijnker | Contentspecialist

Sta jij in je kracht?

“Ik krijg regelmatig van mensen te horen dat ik een evenwichtig persoon ben. Niet uitgesproken enthousiast, maar ook niet negatief. In balans dus en dat vind ik een mooi compliment. Zo voel ik het zelf ook. Ik doe wat ik leuk vind, ben graag met 10 dingen tegelijk bezig en houd ervan zelf te kiezen waar ik blij van word. Dat betekent soms ook een klus afslaan. Als ‘men’ dat bedoelt met in je kracht staan, ja, dan sta ik in mijn kracht.”

Werk jij gericht aan je duurzame inzetbaarheid?

“Ik dacht altijd dat dat iets voor oudere mensen was. Maar op een manier ben ik daar ook wel mee bezig. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk altijd te blijven leren. Dus ook al weet ik veel van storytelling en content creatie, dan volg ik toch weer eens een training of een workshop. Je haalt er altijd iets interessants uit. De balans tussen werk en privé is ook iets waar je altijd aan blijft schaven. Want ik geloof wel dat een goede balans bepalend is voor je inzetbaarheid. Ook op de lange termijn.”

Ervaar jij voldoende ‘eigenaarschap’ in de samenwerking met DM?

“Als je het hebt over het nemen en krijgen van ruimte om bijvoorbeeld mijn eigen stijl toe te passen, dan krijg ik die bij DM zeker. Meedenken wordt hier gewaardeerd en gestimuleerd en daar maak ik graag gebruik van. Eigenaarschap heeft voor mij meer te maken met een verantwoordelijkheid die ik voel voor mijn werk. Dat betekent dat ik hulp of extra uitleg vraag als een briefing vragen oproept. Uiteindelijk ben ík verantwoordelijk voor het verhaal zoals het straks op papier staat.”

Ik krijg leuke, uitdagende klussen die ik zelf niet zou vinden, ik leer over nieuwe vakgebieden en daardoor word ik zeker uitgedaagd.

Mireille Wijnker | Contentspecialist

Hoe staat het met jouw ‘employee branding’?

“Wat een woord! En daarmee zeg ik direct iets over mezelf. Ik ben hier niet zo mee bezig, terwijl dat  eigenlijk wel zou moeten. Ik heb tenslotte een eigen bedrijf. Ik deel graag persoonlijke dingen, zoals mijn blogs, maar ik vind LinkedIn daar niet de juiste plek voor. Mijn activiteit op LinkedIn is dus nihil.  Maar als ik zie hoe collega’s gebruikmaken van LinkedIn, dan leer ik daar wel van. Dus wie weet komt het binnenkort toch nog hoger op mijn prioriteitenlijst. Eerst nog even een drempel over.”

Op welke manier ‘challenge’ jij jezelf? Of word je liever uitgedaagd?

“Privé daag ik mezelf graag uit. Ik deed laatst mee aan een fit-challenge en dan ga ik daar helemaal voor. En als ik ergens tegenop zie, dan doe ik het tóch. Op werkgebied word ik liever uitgedaagd. Ik vertelde net dat ik graag kies wat ik leuk vind, maar soms moet je even uit die veilige modus. Via DM krijg ik leuke, uitdagende klussen die ik zelf niet zou vinden, ik leer over nieuwe vakgebieden en daardoor word ik zeker uitgedaagd.”

Aan welk jeukwoord maak jij jezelf schuldig?

“Tot mijn eigen verbazing hoor ik mezelf regelmatig zeggen: ‘Schiet maar even een afspraak in’. Help!”